Aktuális

Meghalt a dél-koreai popzene szupersztárja, Dzsonghjon

A dél-koreai K-pop leghíresebb fiúbandájának frontemberére, Dzsonghjonra (eredeti nevén: Kim Jong-hyunt) eszméletlen állapotban találtak rá szöuli otthonában. A 28 éves énekes életét már nem tudták megmenteni a kórházban.

Dzsonghjon, a dél-koreai popegyüttes, a SHINee frontembere volt, a BBC úgy tudja, elképzelhető, hogy a hazájában szupersztárnak számító énekes öngyilkos lett. Szöuli otthonában eszméletlen állapotban találtak rá, testvére riasztotta a mentőket, és bár azonnal kórházba szállították, a 28 éves férfi életét már nem tudták megmenteni. 

Meghalt Kim Jong-hyun
Fotó: YONHAP / AFP

Dzsonghjon nevét 2008-ban ismerhették meg a K-pop rajongói, együttesében nemcsak énekelt és táncolt, de a dalok egy részét is ő írta, producerként is dolgozott. 2015-ben elindította szólókarrierjét is. 

Többször is hangot adott véleményének a kormány oktatáspolitikájával és az LGBTQ-közösséghez tartozó emberek jogaival kapcsolatban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top