Aktuális

Kiütötte a jegyellenőrt az agresszív bliccelő – videó

Durván összeverte az BKK jegyellenőreit az a férfi, aki ellen most emelt vádat a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség.

Súlyosan bántalmazott két jegyellenőrt egy 28 éves férfi, aki azért került összetűzésbe az ellenőrökkel, mert jegy nélkül utazott a villamoson.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi tavaly novemberben az I. kerületben közlekedő 41-es villamoson menetjegy és bérlet nélkül utazott, lebukott, és az ellenőrökkel együtt leszállt a villamosról a Várkert Bazárnál, hogy kiállítsák neki a pótdíjról szóló csekket.

A férfi nem nézte szótlanul, ahogy az ellenőrök kiállítják a csekket: szidalmazta és bántalmazással fenyegette őket, nem volt hajlandó megadni az adatait sem. Erre az egyik ellenőr közölte vele, hogy rendőrt hív. Nem is kellett több a bliccelőnek, először az egyik ellenőrt ütötte ki, majd miután az a földre került, társa is kapott ököllel az arcába. Egyiküknek eltört az orra, míg a másik könnyebb arcsérülésekkel megúszta.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A vád szerinti bűncselekmények esetén a büntetési tétel felső határa hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Az ellenőrverést felvette egy térfigyelő kamera

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top