Aktuális

Hosszú várakozásra készülj, ha taxival mennél haza a céges buliról

Az év vége felé jóval többet kell várni a fuvarra, már ha egyáltalán győzi kivárni az ember.

A taxiszolgáltatásban az idei december sem hoz változást a korábbi évek utolsó hónapjához képest, vagyis taxi rendelésekor most is a szokásosnál hosszabb várakozási időre kell készülni – mondta a Világgazdaságnak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Több perc lehet az is, mire az ember eléri a diszpécserszolgálatot. Jobban jársz, ha mobilappot használsz, így legalább a rendelésért nem kell várakozni.

Az nem meglepő, hogy decemberben szilveszterkor és karácsonykor a legdurvább a helyzet, ilyenkor az összes taxi kevés lenne Budapesten. A várakozási időt más napokon az növeli, hogy egymást érik a céges rendezvények.

Az év utolsó hónapjában 10-15 százalékkal megnő a taxitársaságok forgalma egy átlagos novemberhez képest. Ilyenkor annak ellenére kell hosszabb várakozási időre számítani, hogy a tavalyi év végéhez képest most 300-zal több, 5600 taxi van az utakon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top