Aktuális

Ez történik ma, Puskás Peti szülinapján

Budapesten szombat reggel 07:25-kor kel fel a Nap és 15:51-kor nyugszik. Puskás Peti szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XII. 16.

Ezen a napon:

1933-ban elindul az első trolibuszjárat Óbudán. 1944-ben nagyszabású német hadművelet (Wacht am Rhein) veszi kezdetét az amerikai csapatok által gyengén védett Ardennek hegységben. 1984-ben Puskás Peti szülinapja. 1989-ben Temesváron több száz ember élőláncban akadályozza meg Tőkés László református lelkész kilakoltatását. Ez az esemény indítja el a Ceauşescu kommunista diktatúráját megbuktató romániai forradalmat.

A nap mottója:

Amit kézzel leír az ember, annak felelőssége van, azt nem lehet csak úgy átírni, nyomot hagy a javítás.

Böhm György

Névnap: 

December tizenhatodika Aletta, Etelka, Adelaida, Adelheid, Alba, Alett, Alitta, Alvina, Beáta, Elke, Euzébia,  Heidi, Hófehérke, Nauzika, Özséb, Tihamér napja.  

December tizenhatodikán született:

Arthur C. Clarke író, Kós Károly építész, Waszlavik „Gazember” László zenész, Puskás Peti énekes, Liv Ullmann színésznő.

Időjárás:

Kezdetben erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, a hegyekben havazás, havas eső is. A déli óráktól északnyugat felől szakadozik, vékonyodik, estétől jelentősen csökken a felhőzet. Délután főként a Tiszántúlon eshet még. Az északnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és+5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top