nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Zsaroláshoz és drogkereskedelemhez is köze lehet egy III. kerületi képviselőnek

Zsaroláshoz és drogkereskedelemhez is köze lehet egy III. kerületi képviselőnek

Őrizetbe vettek egy III. kerületi önkormányzati képviselőt, akit zsarolással és kábítószer-kereskedelemmel, valamint más bűncselekményekkel is gyanúsít a Budapesti Nyomozó Ügyészség.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség Budapest III. kerületének egyik ügyvédként is tevékenykedő önkormányzati képviselőjét, akit zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítanak.

A 24.hu értesülései szerint az őrizetbe vett képviselő Simonka Csaba, az MSZP óbudai önkormányzati képviselője. 

Fotók: ügyészség.hu

Az ügyészség tájékoztatása szerint az ügyvéd egy ingatlanörökösödési ügyben a szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan tulajdoni hányadát 6.000.000 forintért – a valós értéknél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre.

A budapesti nyomozó ügyészek 2017. december 15-én a hajnali órákban – házkutatással is egybekötött – akciót hajtottak végre a képviselőnél, ahol a zsarolási ügy bizonyítékai mellett kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

A Pesti Srácoknak Simonka ügyvédje megerősítette a gyanúsítás tényét, és elmondta, hogy a politikus az ügyészeknek tagadta a terhére rótt bűncselekményeket.

Az MSZP közleményben tudatta, hogy a vizsgálat idejére felfüggeszti Simonka Csaba párttagságát.

Megosztás Facebookon