Aktuális

Zsaroláshoz és drogkereskedelemhez is köze lehet egy III. kerületi képviselőnek

Őrizetbe vettek egy III. kerületi önkormányzati képviselőt, akit zsarolással és kábítószer-kereskedelemmel, valamint más bűncselekményekkel is gyanúsít a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

Gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség Budapest III. kerületének egyik ügyvédként is tevékenykedő önkormányzati képviselőjét, akit zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítanak.

A 24.hu értesülései szerint az őrizetbe vett képviselő Simonka Csaba, az MSZP óbudai önkormányzati képviselője. 

Fotók: ügyészség.hu

Az ügyészség tájékoztatása szerint az ügyvéd egy ingatlanörökösödési ügyben a szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan tulajdoni hányadát 6.000.000 forintért – a valós értéknél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre.

A budapesti nyomozó ügyészek 2017. december 15-én a hajnali órákban – házkutatással is egybekötött – akciót hajtottak végre a képviselőnél, ahol a zsarolási ügy bizonyítékai mellett kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

A Pesti Srácoknak Simonka ügyvédje megerősítette a gyanúsítás tényét, és elmondta, hogy a politikus az ügyészeknek tagadta a terhére rótt bűncselekményeket.

Az MSZP közleményben tudatta, hogy a vizsgálat idejére felfüggeszti Simonka Csaba párttagságát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top