Aktuális

Hét éven keresztül tartott kutyaviadalokat a tanyáján

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek több embert is, amiért egy verpeléti tanyán éveken keresztül kutyaviadalokat szerveztek. A kutyák sok esetben maradandó sérüléseket szereztek, több állat pedig elpusztult a kínzásuk során.

A bíróság szerint az elsőrendű vádlott hét éven keresztül tartott kutyaviadalokat a verpeléti tanyáján. A kutyák ez idő alatt sérüléseket (időnként maradandóakat is) szenvedtek, letört a foguk, csonttörésük és ízületi károsodásuk is lett. Több eb is elpusztult. A sérülésüket az elsőrendű vádlott otthon kezelte. 

2013 júniusában is éppen állatviadalt tartottak a tanyán, amikor a rendőrség rajtuk ütött – írja az Origo. A bíróság az elsőrendű vádlottat állatviadal szervezése miatt tíz hónap börtönre ítélte, annak végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. Másik öt vádlottat szintén próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek. Az ítélet egyik vádlott esetében sem jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top