Aktuális

Pucér képekért cserébe ígért fesztiválbelépőt egy weboldal

Meztelen képekért cserébe fesztiválbelépőt lehetett nyerni egy magyar weboldalon, amely komáromi iskolák környékén osztott szórólapot a diákoknak a lehetőségről.

Nyomozásba kezdett a HVG azoknak a szórólapoknak a kapcsán, amelyeket komáromi és komárnói iskolák környékén osztogattak egy magyar nyelvű honlap munkatársai. A felhívás szerint a bevállalós képekkel fesztiváljegyeket lehet nyerni, ha elegen szavaznak a fotókra. Természetesen minél kevesebb a ruha, annál könnyebben érkezik a szavazat.

A HVG megtalálta a honlapot és felvette a készítőkkel a kapcsolatot. Az eredmény az lett, hogy az oldalon többször is megváltozott a felhívás szövege, délutánra pedig már eltűnt a nyeremény, de pucér képeket sem kérnek a regisztrálókról.

Az újság kiderítette, hogy az oldal készítői szeretnének egy népszerű közösségi/képfeltöltési oldalt létrehozni, és egyetlen pucér képet sem tárolnak, mint ahogy eddig sem tároltak. A „népharagnak” engedve változtattak a szabályokon, és azt írták elő, hogy csak ruhás képeket lehet feltölteni, bár így szerintük az oldal nem fog érdekelni senkit. Azt is írták, nem állnak kapcsolatban a Sounddal, ezt csak azért írták ki, mert az oldal tulajai oda mennek bulizni, és lehet velük menni.

A Nemzeti Adatvédelmi Hatóság (NAIH) álláspontja szerint az ilyen természetű, kifejezetten fiatal felnőtteknek szóló, meztelen fényképek feltöltésére biztató honlap tevékenysége nem tekinthető tisztességes adatkezelésnek, mint ahogy az a gyakorlat sem, hogy szórólapokon keresztül arra biztatják őket, hogy meztelen fényképeket töltsenek fel magukról.

A hatóság szerint a rendőrségnek és az ügyészségnek kell mérlegelnie, bűncselekményt valósít-e meg a honlap üzemeltetője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top