Aktuális

Átnevezik a Zsigmond Király Egyetemet

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség – mint a Zsigmond Király Egyetem új fenntartója – úgy döntött, hogy másik nevet választ az oktatási intézménynek. Egy Nobel-díjas közgazdászról kapja új nevét az iskola.

Október közepén Köves Slomóék megvették a Zsigmond Király Egyetemet azzal a céllal, hogy az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség által fenntartott, megújuló intézmény a világszerte magasan jegyzett tudományos műhelyek sorába emelkedhessen.

Ennek szellemében az intézmény – az adminisztratív folyamat befejeztével – nevet vált, és Milton Friedman Egyetem néven folytatja működését – jelentették be az egyetem honlapján. Azt írják, hogy a 2006-ban elhunyt Milton Friedman, Nobel-díjas, magyar– zsidó származású közgazdász családja és a szellemi örökségét gondozó alapítvány az egyetemet formálisan is támogatja.

A megújuló Egyetem azt a törekvését fejezi ki a névválasztással, hogy a társadalomközeli innováció és így a magyarországi K plusz F tevékenységet támogató üzleti képzés kiemelkedő szereplője legyen. Célja, hogy olyan oktatási programokat indítson, amelyek kiegészítik az állami egyetemek tevékenységét” –fogalmaznak az oldalon, ahol hozzáteszik, hogy 2018-ban számos új, magyar nyelvű szakképzés is indul. „Egyebek mellett pilóta- és kapcsolódó informatikai képzési program kezdődik. A sportlétesítmény-menedzsment, az online pénzügy-számvitel és a szociális gondozó oktatási egységek a piaci igények és a küldetés közös metszetében születtek.”

Hangsúlyozzák, hogy az egyetem teljes mértékben világi képzést nyújt; státusza egyházi fenntartású, világi magánegyetem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top