Aktuális

Ez történik ma, Jennifer Connelly születésnapján

Budapesten kedden reggel 07:21-kor kel fel a Nap, és 15:51-kor nyugszik. Jennifer Connelly születésnapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XII. 12

Ezen a napon:

1787-ben Pennsylvania az USA 2. államaként ratifikálta az Amerikai Egyesült Államok alkotmányát. 1911-ben Delhi lett India fővárosa Kalkutta helyett. 1940-ben aláírták a magyar–jugoszláv „örök barátsági szerződést”. 1970-ben Jennifer Connely szülinapja.

A nap mottója:

Hol kezdődik az, hogy mi „tartozik” ránk, és hol ér véget? Ez korunk nagy kérdése, barátaim: hogy milyen messzire mehetünk abban, ami felebarátaink életét érinti. Közömbösségre törekszünk. (…) De erkölcsi szempontból a közöny nem bűn-e?

Rose Tremain

Névnap:

December tizenkettedike Gabriella, Bulcsú, Csepel, Johanna, Santál napja.

December tizenkettedikén született:

Kiss Péter hegymászó, Müller Péter Sziámi zenész, Jennifer Connely színésznő.

Időjárás:

Északnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de délkeleten, keleten estig változóan felhős lesz az ég. Délelőtt északnyugaton, délután a Dunántúlon és északon egyre többfelé várható eső, zápor, este az Alpokalján és a Bakonyban havas eső, havazás is előfordulhat. A Tiszántúlon csapadék nem valószínű. A déli szél eleinte sokfelé erős, néhol viharos lesz, majd késő délelőttől a szél északnyugatira fordul, és mérséklődik, de keleten erős marad a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de északkeleten a szélvédett helyeken 2, 5 fok valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 18 fok között várható. Északnyugaton a reggeli órákban áll be a maximum-hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top