Aktuális

Gyilkossággal vádolják az anyát, aki nem hívott orvost cukorbeteg kisfiához

Eljutott a vádemelésig annak az édesanyának az ügye, aki hagyta meghalni 11 éves, cukorbeteg kisfiát.

Tavaly mi is beszámoltunk arról a tragédiáról, amely egy székesfehérvári édesanyával és 11 éves, súlyos cukorbeteg kisfiával történt: a fiút holtan találták szobájában. Akkor úgy tűnt, kihűlés okozta a gyermek halálát, de a szakértők nem zárták ki, hogy a halálához cukorbetegségének is köze lehet.

Közel egy évvel a holttest felfedezése után tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vádiratában a Fejér Megyei Főügyészség az édesanyára.

Az ügyészség közleményéből kiderül, hogy a kisfiú január 4-én az iskolából hazaérve rosszul lett, és állapota később sem javult. Édesanyja tisztában volt gyermeke cukorbetegségével, a tünetek lehetséges következményeivel, azzal, hogy az anyagcsere felborulása kómához és halálhoz vezethet, mégsem kért orvosi segítséget.

A vádirat szerint időben érkező, szakszerű és célirányos orvosi kezeléssel nagy valószínűséggel megmenthették volna a gyerek életét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top