Aktuális

Terrorcselekménynek minősítették a New York-i robbantást

Terrorcselekménynek minősítettek a hatóságok a reggeli New York-i robbantást, az üggyel kapcsolatban egy férfit már őrizetbe vettek.

Hivatalosan is terrorcselekménynek minősítették a hatóságok a december 11-én, New Yorkban elkövetett robbantásos merényletet. Az FBI szerint egy csőbomba robbanhatott ma reggel 7.45 körül New Yorkban, Manhattanben, a 42. és a 8. utca sarkán lévő buszpályaudvarnál. A támadásban négy ember sérült meg, egyikük állapota sem életveszélyes, hármójukat kórházba szállították. Úgy tudni, a sérültek közt van a merénylő is.

Manhattan a robbanás után – Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

Az FBI szóvivője, John Miller szerint egy csőbomba robbant fel, amely az elkövetőre volt rögzítve. A hatóságok megnevezték az elkövetőt is: Akayed Ullah, 27 éves, bangladesi származású férfi, aki már hét éve élt az Egyesült Államokban.

A hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint a reggeli, New York-i robbantás miatt csak ő van őrizetben, sajtóhírek szerint azonban még egy embert letartóztattak – írja a HVG.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top