Aktuális

Női kézilabda-vb: nem jutottunk a 8 közé, Görbicz visszavonul a válogatottságtól

Kikapott a franciáktól és kiesett a magyar válogatott a németországi világbajnokságon. A 2015-ös vébét a 11. helyen zárta a magyar együttes. Görbicz Anita bejelentette, nem vesz részt több világversenyen.

A magyar női kézilabda-válogatott 29-26-ra kikapott Franciaország csapatától a németországi világbajnokság nyolcaddöntőjében, vasárnap Lipcsében, így elbúcsúzott a tornától.

Az első félidő nagyobb részében pontatlan volt a magyar együttes támadójátéka, ezt az ellenfél – Bíró Blanka bravúros védései ellenére – kihasználta. A franciák többször is három góllal vezettek, és bár a magyarok egyszer egyenlítettek (9-9), a szünetben ismét hátrányban voltak (11-14).

A második felvonásban sem volt átütőerő a magyar támadásokban, sőt egyre pontatlanabbá váltak a lövések, ezért a 46. percben már öt találat volt a különbség (18-23), ezt Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese nem tudta ledolgozni a végéig.

Az előző, két évvel ezelőtti világbajnokságot a 11. helyen zárta a magyar együttes Dániában. Az idei helyezése a nyolcaddöntők második napjának végén, hétfő este válik ismertté.

Görbicz nem játszik több világversenyen

Görbicz Anita bejelentette, hogy a németországi világbajnokság volt az utolsó nagy nemzetközi tornája a magyar női kézilabda-válogatottban. A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC játékosa kijelentette, 35 évesen már nem lesz ott a jövő decemberi franciaországi Európa-bajnokságon, illetve 36 esztendősen nem vállalja a szereplést a következő, 2019-es világbajnokságon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top