Aktuális

Még mindig nem dőlt el, mikor vezetik be az áramadót

Egyelőre csak annyit tudni, hogy valamilyen formában bevezetik az adót, de a részletek még igencsak homályosak.

Már szinte biztos, hogy a korábbi tervekkel ellentétben idén nem születik meg a törvény az elektromos autók töltésére használt áram extra adóztatásáról – értesült a Magyar Nemzet.

A lap szerint heves viták zajlanak a kérdésben a kormányzati berkekben, de még a nemzetgazdasági tárcán belül is. Úgy tudják, távozik a minisztériumnak az az osztályvezetője, aki az áramadótörvény előkészítését végzi.

Egyelőre még az alapvető kérdések sem dőltek el az új adóval kapcsolatban. Nem dőlt el, mikortól és mekkora jövedéki adót vetnének ki az elektromos energiára, és az sem tisztázott, hogyan szednék be az új sarcot.

Azt sem tudni, hogy az adót csak a töltőállomásokon szerzett energiára vetik ki, vagy akkor is, ha otthon töltjük az elektromos autónkat.

Lenkei Péter, a Levegő Munkacsoport környezeti tanácsadó irodájának vezetője a lapnak korábban azt mondta, hogy óriási társadalmi károkat okozna, ha jövedéki adót vetnének ki az áramra, és így hátráltatnák az elektromos autózás elterjedését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top