Aktuális

Savval támadtak Schilling Árpád előadása után Varsóban

Maró anyagot, vélhetően savat dobtak fel a színpadra Schilling Árpád darabjának előadása után a lengyel fővárosban. Három ember megsérült, egyet közülük kórházba kellett szállítani.

Valamilyen házi tisztítószert, az igazgató szerint savat tartalmazó flakont dobtak a színpadra Schilling Árpád egyik darabjának előadása után a nézőtérről a varsói Powszechny Színházban. A színpadot éppen átrendezték, műszakiak voltak fent. A színház közleménye szerint három ember megsérült, ketten könnyebben, egy embert kórházba kellett szállítani mérgezés tüneteivel. A színház vezetése feljelentést tett a rendőrségen, a tettes egyelőre ismeretlen. A színház közleménye szerint nem ez volt az első támadás a színház ellen – írja a hvg.hu.

Schilling Árpád
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Schilling Árpád a támadáskor nem volt Varsóban, telefonon beszélt az eset után a színház igazgatójával. Azt mondta, az előadás alatt nem volt jele annak, hogy bárki támadni készül, vagy nem tetszik neki a darab. A Zuhanás – amit június végén mutattak be – egy lengyel családról, a képmutatásról és a fiatalok radikalizálódásáról szól. A rendező azt mondta, a színház ellen sokszor tüntetnek jobboldaliak – van, hogy szkinhedek vonulnak fel, máskor nénik „énekelnek” –, rendszeresek a füstbombás tüntetések, előfordul, hogy a közönséget a rendőrség védi. Ez az első eset ugyanakkor, hogy a színház falain belül történt támadás.

Schilling szerint a savas erőszakos cselekedet a színház vezetése ellen szólt, amiért kritikus darabokat állítanak színpadra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top