Aktuális

Simán kikerülhette volna, de szándékosan elütötte a kocogó férfit

Közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolják azt az idős férfit, aki autójával el akarta ütni az út szélén kocogó férfit.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja azt az idős férfit, aki gépkocsijával el akarta ütni az út szélén kocogó férfit.

A 63 éves vádlott idén februárban Siófokon az autójával közlekedett, amikor meglátta az úttest szélén futó sértettet. A vádlott ekkor különösebb indok nélkül úgy döntött, hogy nem kerüli ki a férfit.

A 30-35 kilométer/órás sebességgel haladó gépkocsiját szándékosan a sértett felé irányította azért, hogy őt az úttestről leszorítsa. A férfi nem tudott kellő időben az autó elől kitérni, ezért annak oldala a bal térdét súrolta, emiatt könnyű sérülést szenvedett.

A vádlott a helyszínt is elhagyta anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a másik férfi segítségre szorul-e.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben és azt, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top