Aktuális

Kútba ölte feleségét, 18 év után fogták el

Tizennyolc év után fogták el azt a férfit, aki úgy vetett véget megromlott házasságának, hogy kútba lökte feleségét.

Előzetes letartóztatásba kerülhet az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy 18 évvel ezelőtt meggyilkolta a feleségét. Megromlott házasságának úgy vetett véget, hogy nejét az udvaron álló kútba lökte, és hagyta meghalni. Annak idején nem merült fel az idegenkezűség gyanúja, most viszont új bizonyítékok miatt ismét elővette az ügyet a rendőrség.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a Budakalászon élő férfi és néhai felesége kapcsolata azután romlott meg, hogy a feleség italozni kezdett. A férfi szabadulni szeretett volna a kapcsolatból, ezért eldöntötte, hogy a feleségét megöli, a gyilkosságot pedig balesetnek álcázza.

1999 februárjában az egyik nap késő délelőtti óráiban a férfi kapatos feleségét a házuk udvarán található kúthoz vezette. Ott az asszonyt a kútba lökte, a kutat lefedte, és a segítségért kiáltó nőt sorsára hagyta.

Másnap a férfi saját maga értesítette a tűzoltóságot azzal, hogy a felesége kútba fulladt. A haláleset kapcsán akkor lefolytatott vizsgálat idegenkezűséget nem állapított meg.

A mostanra előkerült bizonyítékok a férfi terhére előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének gyanúját alapozzák meg – írja az ügyészség.

A Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a 60 éves férfi előzetes letartóztatását, akit 2017. december 5-én Kesztölcön fogtak el a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály nyomozói.

A férfi a rendőrségen beismerő vallomást tett.

Címlapkép: MTI / Sóki Tamás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top