Aktuális

Ez történik ma, Tom Waits szülinapján

Budapesten csütörtök reggel 07:20-kor kel fel a Nap, és 15:47-kor nyugszik. Tom Waits szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2017. XII. 7.

Ezen a napon:

1787-ben Delaware az Amerikai Egyesült Államok 1. tagállama lesz. 1949-ben Tom Waits szülinapja. 1972-ben útjára indul az Apollo–17 űrhajó, az utolsó amerikai holdexpedíció. 1998-ban a magyar fél átadja a hágai Nemzetközi Bíróságnak az 1998. szeptember 3-i szlovák beadványra válaszul a Bős–nagymarosi vízlépcsőrendszerrel kapcsolatos álláspontját: nem javasolja, hogy a szlovák beadvány alapján eljárás kezdődjék.

A nap mottója:

Minden emberben megvan a hősiesség lehetősége, mindenki képes az élet valamely területén jót cselekedni másokkal.

Philip Zimbardo

Névnap:

December hetedike Ambrus, Agaton, Amarant, Amaranta, Ambrózia, Amrita, Ángyán és Ányos napja.

December hetedikén született:

Tom Waits zenész, Larry Bird kosaras, Nagy Natália színész, Pitti Katalin operaénekes

Időjárás:

Az éjszaka képződő köd több helyen tartósan megmarad, ahol feloszlik, ott túlnyomóan napos idő lesz. A ködös helyeken szitálás, néhol ónos szitálás lehet. Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan ködös tájakon 0 és +3, a naposabb helyeken 4 és 8 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top