nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Az Igazgyöngy Alapítvány három diákja is találkozhatott Ferenc pápával

Az Igazgyöngy Alapítvány három diákja is találkozhatott Ferenc pápával

L. Ritók Nóra, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány vezetője a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy három diákkal Rómába látogattak, és szerdán fogadta őket Ferenc pápa is. L. Ritók Nóra egy fontos levelet adott át az egyházfőnek.
NLCafé
f Ajánlom

L. Ritók Nóra Facebookján azt írta, hogy a három kislány először ült repülőn, szerdán délelőtt pedig Ferenc pápa is fogadta őket. Az Igazgyöngy Alapítvány diákjai egy festményt vittek ajándékba a pápának, az alapítvány vezetője pedig egy levelet adott át neki.

A levélben bemutatta az Igazgyöngy munkáját, és írt azokról a kedvezőtlen társadalmi folyamatokról, amelynek következménye az oktatási szegregáció is. A levélben kérte Ferenc pápa áldását és közbenjárását a társadalom perifériáján élő gyerekek esélyteremtéséhez. Egy mondattal pedig kérte ezt mindazon civil szervezetekre, civilekre is, akik segítenek ma Magyarországon a szegregátumokban, az ételosztásokon, a kilátástalan helyzetben élőkön – fogalmazott L. Ritók a posztjában. 

Hozzátette, hogy a pápával való találkozáskor csak egy pár mondatos bemutatkozásra volt idejük, az egyházfő mindannyiuk kezét megfogta és magyarul köszöntötte a látogatóit. Ezt követően a kis csapatot a Vatikán Rádióban is meginterjúvolták. 

Megosztás Facebookon