Aktuális

Az Igazgyöngy Alapítvány három diákja is találkozhatott Ferenc pápával

L. Ritók Nóra, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány vezetője a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy három diákkal Rómába látogattak, és szerdán fogadta őket Ferenc pápa is. L. Ritók Nóra egy fontos levelet adott át az egyházfőnek.

L. Ritók Nóra Facebookján azt írta, hogy a három kislány először ült repülőn, szerdán délelőtt pedig Ferenc pápa is fogadta őket. Az Igazgyöngy Alapítvány diákjai egy festményt vittek ajándékba a pápának, az alapítvány vezetője pedig egy levelet adott át neki.

A levélben bemutatta az Igazgyöngy munkáját, és írt azokról a kedvezőtlen társadalmi folyamatokról, amelynek következménye az oktatási szegregáció is. A levélben kérte Ferenc pápa áldását és közbenjárását a társadalom perifériáján élő gyerekek esélyteremtéséhez. Egy mondattal pedig kérte ezt mindazon civil szervezetekre, civilekre is, akik segítenek ma Magyarországon a szegregátumokban, az ételosztásokon, a kilátástalan helyzetben élőkön – fogalmazott L. Ritók a posztjában. 

Hozzátette, hogy a pápával való találkozáskor csak egy pár mondatos bemutatkozásra volt idejük, az egyházfő mindannyiuk kezét megfogta és magyarul köszöntötte a látogatóit. Ezt követően a kis csapatot a Vatikán Rádióban is meginterjúvolták. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top