Aktuális

Taxis lopta el a milliókat érő hegedűt – fotó

Milliós kár érte azt a norvég hegedűművészt, akinek egy budapesti taxis ellopta több száz éves hangszerét.

Elhajtott a hátsó ülésen hagyott több száz éves hegedűvel egy budapesti taxis, a rendőrség lopás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 34 éves norvég férfi november utolsó napjának hajnalán taxival érkezett egy Király utcai büféhez. Mikor kiszállt, arra kérte a taxist, hogy várja meg, hárommillió forint értékű, 380 éves hegedűjét pedig a kocsi hátsó ülésén hagyta.

Az ellopott, 380 éves hegedű – Fotó: Police.hu

Nem tudni, hogy a nyelvi problémák vagy a taxis kapzsisága volt az oka, de a sofőr nem várt a norvég művészre, hanem a milliót érő hangszerrel elhajtott a helyszínről.

A norvég fiatalember az eset után feljelentést tett a rendőrségen, de azt nem tudta megmondani a rendőröknek, hogy melyik taxitársaság kocsijába ült be.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága  kéri, hogy aki a képen látható hegedűt felismeri, esetleg megvételre ajánlották fel neki, vagy bármit tud a bűncselekménnyel kapcsolatban, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán vagy a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top