Aktuális

A Time az év emberének választott mindenkit, akik „megtörték a csendet”

A Time magazin december 6-án nem egy embert választott meg az év emberének, hanem nőket és férfiakat egyaránt tisztelt meg ezzel a címmel. Olyan emberek lettek az év emberei, akik kiállásukkal „megtörték a csendet”, nekik köszönhetően sokáig elhallgatott szexuális zaklatásos történetek kerültek nyilvánosságra.

A Time szerint az év emberei kiállásukkal vállalták, hogy tesznek azért, hogy a szexuális ragadozók viselkedése felett többé ne hunyhasson szemet a társadalom.

A magazin címlapján ennek megfelelően többen is szerepelnek. Ashley Judd színésznő például egyike azoknak, akik szexuális zaklatással vádolták meg Harvey Weinsteint. Az ő története volt az, amelyik szerepelt a New York Times nagy vihart kavaró cikkében. Susan J. Fowler a blogján tálalt ki az Ubernél folyó molesztálásos esetekről, Adama Iwu a kaliforniai startup- és céges kultúra mindent átható szexizmusa ellen szólalt fel. Taylor Swift korábban pedig sikerrel perre vitte, amiért egy koncert előtt megfogdosták.

Akik megtörték a csendet. Ilyen a Time magazin 2017-es „év embere” címlapja
Fotó: Billy & Hells / TIME Inc. / AFP

A címlap érdekessége mindezen felül, hogy a sarokban ül még egy személy, akinek viszont nem látjuk az arcát. A Time főszerkesztője, Edward Felsenthal szerint ő testesíti meg az összes embert, akik a #MeToo közösségi médiás mozgalom során elő mertek bújni zaklatásos történeteikkel. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top