Aktuális

Nem perelhetik a mentősöket alaptalanul zaklatással vádló tinilányt

Hiába derült ki egy év nyomozás után, hogy a tinilány alaptalanul vádolta meg az érte kiérkező mentősöket szexuális zaklatással, a mentősök nem perelhetik be a lányt, mert még kiskorú.

Mint megírtuk, bizonyíték hiányában a rendőrség megszüntette a nyomozást a V. Szilvia által szexuális zaklatással vádolt két mentős ellen. Az egyik budai gyermekotthonban élő lány tavaly novemberben éjszaka hívott mentőt, mert drog és alkohol fogyasztása miatt rosszul lett. Később V. Szilvia azt állította, hogy a kiérkező két mentős végigtapogatta a testét, és felszólították őt, hogy elégítse ki őket. Ezután a mentősöket gyanúsítottként hallgatták ki, az egy évig tartó nyomozás idejére felfüggesztették őket munkájukból (most, hogy kiderült ártatlanságuk, a mentőszolgálat visszavárja őket).

Mivel V. Szilvia kiskorú, így őt nem lehetne beperelni rágalmazásért vagy hamis tanúzásért, a Tények által megszólaltatott jogász szerint viszont lehetséges, hogy a lány nevelését ellátó gyermekotthon vezetőségének kell megfizetniük a kártalanítást. „Feltehető, hogy a nevelés-gondozás során olyan felróható magatartást tanúsított a gondozó, aminek következtében a fiatalkorban olyan erkölcsi felfogás alakult ki, hogy bárkivel ezt a játékot eljátszhatja” – utalt a jogász a V. Szilvia magatartására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top