Aktuális

Burkus Vanessza nem emlékszik semmire, ami május után történt vele

Már otthon van a Burgaszban autóbalesetet szenvedett és hetekig kómában fekvő Burkus ­Vanessza. A mozgásával és a memóriájával – édesapja elmondása szerint – még komoly gondok vannak, a fiatal lány a május után történtekre egyáltalán nem emlékszik.

Burkus Vanessza október közepén már elhagyhatta a rehabilitációs intézetet, és egy ideje otthon ápolják őt. Az édesapja most nem is vállal munkát, hogy a nap 24 órájában a lánya mellett lehessen. „A memóriájával és a mozgásával még komoly bajok vannak. Nem emlékszik semmire, ami május után történt vele. Érdekes, hogy a régmúlt történéseivel tökéletesen tisztában van, nyártól azonban teljes filmszakadás. Képeket mutatunk neki, hogy tudja, mik történtek vele” – mondta az apa a Blikknek

A fél éve autóbalesetet szenvedett lányhoz naponta járnak szakemberek, hogy segítsék Vanessza gyógyulását. Van, aki a mozgásban segít, míg más az emlékezésért felelős agyi részt segít fejleszteni. 

A szegedi lány a burgaszi balesetben nagyon súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hetekig kómában feküdt a helyi, majd a szegedi klinikán. Idővel azonban állapota javulni kezdett, magához tért, később már önállóan felült, majd járni is megtanult újra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top