Aktuális

Megbolondultak a vízórák a 12. kerületben

Hirtelen tízszeresére ugrott az éves vízfogyasztás 70 budai házban, valószínűleg a környéken zajló építkezések miatt mérnek rossz értéket a vízórák.

Az Ittlakunk.hu XII. kerülettel foglalkozó oldala szerint legalább hetven budai házban kergültek meg egyszerre a vízórák, és mutattak 5-ször vagy akár tízszer akkor a fogyasztást, mint egy évvel korábban.

A lap szerint az extrém vízfogyasztást mért órák a környéken zajló építkezések miatt számolhattak rosszul. Az egyik vízleolvasó szerint 70 németvölgyi háztartásban van hasonló helyzet, ami akkor szokott például előfordulni, ha a környéken építkezés folyik, ahol elzárják, megindítják, megint elzárják, megint megindítják a vízvételezést.

A lapnak nyilatkozó András, aki harmadmagával lakik egy házban, elmesélte, hogy előző évi fogyasztása nagyjából 118 köbméter volt. Viszont idén, az éves leolvasás után a vízművek azt írta neki, hogy a korábbi felhasználási mértéknél magasabb, 1143 köbméteres fogyasztást kell majd rendeznie. Természetesen nem fogadta el a helyzetet, és levélben kereste meg a vízműveket a több házat is érintő problémával.

A szolgáltató megígérte, hogy kivizsgálja az esetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top