nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Szexuális zaklatási ügye miatt nem lép fel a sztárkarmester

Szexuális zaklatási ügye miatt nem lép fel a sztárkarmester

A New York-i Metropolitan Opera (Met) jegeli a közös munkát a szexuális zaklatás gyanújába került sztárkarmesterrel, James Levine-nal, aki a szezonban már nem lép fel a világ egyik vezető operaházában.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Szexuális zaklatás gyanújába keveredett James Levine sztárkarmester, akivel emiatt a New York-i Metropolitan Opera megszakítja az évtizedes, közös munkát. Levine negyven évig volt a Met igazgatója

A New York Times és a New York Post számolt be korábban arról, hogy a sztárkarmester 1985-től éveken át szexuálisan zaklatott egy fiatalkorú férfit. Az ügy 1993-ig tartott, és a ma 48 éves férfi kis híján öngyilkos lett a történtek miatt.

Az operaház vasárnap jelentette be, hogy James Levine mostantól nem vesz részt a Met produkcióiban, a már meghirdetett előadásokon sem vezényel. Az operaház megbízott egy korábbi ügyészt is, hogy minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytasson le. 

A 74 éves művész negyven éven át, 1976-tól 2016-ig volt a Metropolitan Opera zeneigazgatója. Parkinson-kórja miatt tavaly visszavonult tisztségéből, de alkalmanként továbbra is dolgozik a Metben, a szezonban szombaton vezényelt először és utoljára.

Megosztás Facebookon