Aktuális

Ez történik ma, Julianne Moore szülinapján

Budapesten vasárnap reggel 07:11-kor kel fel a Nap és 15:53-kor nyugszik. Julianne Moore szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XII. 3.

Ezen a napon:

1900-ben a Ferencvárosi Torna Clubban megalakul a „Football”-szakosztály. 1960-ban Julianne Moore szülinapja. 1967-ben dr. Christiaan Barnard sebészprofesszor Fokvárosban elvégzi a történelem első szívátültetését, a páciens (Louis Waskansky) a szívátültetést követően még 18 napig élt. 1992-ben Neil Papworth brit mérnök elküldte az első rövid szöveges üzenetet a távközlés egyik történelmi lépéseként.

Julianne Moore

Julianne Moore

A nap mottója:

Miért tesznek emberek rossz dolgokat? Bármilyen botrány tör ki bárhol, a fejesek mindig azzal rázzák le a felelősséget, hogy pár gonosz ember tehet róla, az angol kifejezés erre az, hogy „pár rossz alma került a hordóba”. (…) Valójában rengeteg esetben jó emberek tesznek rossz dolgokat, akiket valaki rossz hordóba tett.

Philip Zimbardo

Névnap:

December harmadika Ferenc, Olívia, Atala, Atália, Atika, Berend, Lúciusz, Xavér, Xavéria, Zoárd, Zoárda, Zuárd napja.

December harmadikán született:

Jean-Luc Godard, Ozzy Osbourne, Brendan Fraser, Julianne Moore színésznő, Katarina Witt, Till Attila és Cseh Laci.

Időjárás:

Dél, délkelet felől megvastagszik a felhőzet, napközben kb. a Záhony–Barcs vonaltól délkeletre borult lesz az ég. Másutt több napsütés lesz, az éjszaka képződő ködfoltok megszűnnek. A déli óráktól délen, délkeleten, majd az Alföld északi felén is valószínű havazás, havas eső. Az északias szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -6, +1, a szélvédett, havas tájakon -12, -8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0, +4, a tartósabban ködös részeken -3, -1 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top