Aktuális

Ez történik ma, Kiss Ramóna szülinapján

Budapesten szombat reggel 07:10-kor kel fel a Nap és 15:53-kor nyugszik. Kiss Ramóna szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XII. 2.

Ezen a napon:

1805-ben I. Napóleon francia császár az austerlitzi csatában legyőzi az oroszokat és osztrákokat. 1933-ban a lakihegyi adótorony hivatalos átadása. 1984-ben Kiss Ramóna születésnapja. 1994-ben váltóállítási hiba következtében a Nyíregyházáról Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó gyorsvonat Szajol vasútállomáson kisiklik, és 110 km/óra sebességgel belerohan az állomás épületébe. A balesetben 31-en életüket vesztik, 54 személy megsérül.

A nap mottója:

Van egy olyan illúziónk, hogy a döntéseink bentről jönnek, és mi magunk vagyunk felelősek a cselekedeteinkért, pedig ezeket a kultúránk, a családunk, a nemünk, a barátaink és még sok más faktor befolyásolja. A ruhákat, amiket hordunk, a videókat, amiket YouTube-on nézünk, mind a barátaink hatására választjuk. Nem is kellene személyiségtesztet kitöltetnem, már az ismerősi köre alapján meg tudnám állapítani, ki milyen ember.

Philip Zimbardo

Névnap: 

December másodika Melinda, Vivien, Anelma, Aranka, Aura, Aurél, Aurélia, Bibiána, Dénes, Gyenes, Szilvánusz és Viviána napja.               

December másodikán született:

Szeles Mónika teniszező, Nelly Furtado énekesnő, Britney Spears színésznő és Kiss Ramóna énekesnő.

Időjárás:

Délkelet felől a Dunától keletre megnövekszik a felhőzet, másutt általában kevés felhő várható. Reggel foltokban párás, ködös lesz a levegő. A Tiszántúlon helyenként eső, havas eső előfordulhat. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -8, -2, a szélvédett, havas tájakon -12, -8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0, +4, a tartósabban ködös részeken -3, -1 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top