Aktuális

Vádat emeltek Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadója ellen, mert hazudott

A Donald Trump orosz kapcsolatait vizsgáló különleges ügyész az elnök volt nemzetbiztonsági tanácsadóját, Michael Flynnt azzal vádolja, hogy szándékosan hazudott az FBI-nak.

Vádat emelt pénteken Robert Mueller különleges ügyész Donald Trump egykori nemzetbiztonsági tanácsadója, Michael Flynn ellen. A nyugalmazott tábornok Flynn az első volt vagy jelenlegi tisztségviselő Trump kormányából, aki ellen vádat emeltek az amerikai elnökválasztásba történt orosz beavatkozás miatt indult nyomozás részeként.

Michael Flynn és Donald Trump
Fotó: AFP PHOTO / CHRIS KLEPONIS AND NICHOLAS KAMM

Már november elején sejteni lehetett, hogy sor kerül a vádemelésre, Mueller ugyanis elegendő bizonyítékot gyűjtött össze. Michael Flynn 24 nap után volt kénytelen távozni a nemzetbiztonsági tanácsadói posztjáról, miután kiderült, hogy hazudott Mike Pence alelnöknek a washingtoni orosz nagykövettel való találkozóiról. Flynn még Trump beiktatása előtt többször beszélgetett Szergej Kiszljakkal, egyebek mellett az Oroszország ellen hozott amerikai szankciókról, és ezt letagadta az FBI kérdéseire adott válaszaiban. Flynn úgy fogadott el pénzeket Törökországtól és Oroszországtól, hogy erről nem számolt be senkinek, és nem regisztrált külföldi ügynökként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top