Aktuális

Ez történik ma, Charlene Tilton szülinapján

Budapesten péntek reggel 07:09-kor kel fel a Nap, és 15:54-kor nyugszik. Charlene Tilton szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XII. 1.

Ezen a napon:

1783-ban Párizsban, a Tuileriák kertjében Charles és Robert fizikusok végrehajtják az első „emberes” ballon-repülést, hidrogénnel töltött léghajóval, Montgolfier jelenlétében. 1916-ban Ferenc József bécsi temetéséről a hazautazókat szállító gyorsvonat herceghalomnál összeütközik egy személyvonattal. A 71 halálos áldozatot követelő baleset a legnagyobb magyar vasúti katasztrófa. 1958-ban Charlene Tilton szülinapja. 1925-ben a budapesti Rákóczi úton felavatják az első rádióstúdiót, s ezzel megkezdődik a Magyar Rádió rendszeres műsorsugárzása az 546 méteres középhullámon. 1990-ben angol és francia munkások találkoznak egymással a Csatorna-alagút építésénél.

Charlene Tilton

Charlene Tilton

A nap mottója:

Természetünknél fogva társas lények vagyunk, igyekszünk csoportokhoz tartozni (…). Ugyanakkor a csoportos létnek vannak árnyoldalai is, olyan nyomás, kényszer, amelyet a csoport fejt ki az egyénre. Fontos ezekkel is tisztában lennünk, hogy jól tudjunk védekezni ellene.

Philip Zimbardo

Névnap:

December elseje Elza, Arnó, Arnold, Arnót, Bianka, Blanka, Blondina, Bonita, Ében, Ede, Elígiusz, Enid, Erzsébet, Natali, Natália, Natasa, Noella, Oszkár, Uros napja.  

December elsején született:

Jaco Pastorius zenész, Pablo Escobar drogbáró, Charlene Tilton színésznő, Madaras Norbert olimpiai bajnok vízilabdázó

Időjárás:

Kezdetben többnyire kevés felhő várható, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, majd délkelet felől megnövekszik a magas szintű felhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északira, északkeletire forduló szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de a havas részeken -8, -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top