Aktuális

Letöltendő büntetést kaptak Fülöp kutya megkínzói

Állatkínzás miatt négy hónap letöltendő fogházbüntetést kapott az a két ember, akiket Fülöp kutya haláláért vont felelősségre a Nyíregyházi Járásbíróság.

Távollétükben állatkínzás miatt négy hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság Fülöp kutya gazdáit. Az ítélet nem jogerős, a vádlottaknak három napjuk van fellebbezni a Nyíregyházi Járásbíróság ellen.

Fülöp kutya gyalázatos esetéről magunk is beszámoltunk: a német juhász keverék kutya nyakára zsinórt kötöttek féléves korában, amely egy éven keresztül, egészen kiszabadításáig rajta volt. A madzag átvágta a nyakmozgató izmokat a nyak mindkét oldalán és megsértette Fülöp nyelőcsövet is, emellett elszorította a vérereket, így az egész fejre kiterjedő ödémát okozott. 

A kutya gazdái tudták, hogy Fülöp így előbb-utóbb meg fog halni, mégsem tettek semmit azért, hogy megszüntessék az állat szenvedését. Egy idő után már a kutya élelmezéséről és itatásáról sem gondoskodtak megfelelően, az állat súlyosan lesoványodott állapotba került.

Fülöpöt végül állatvédők szabadították ki, de már későn érkezett a segítség. A legnagyobb gondoskodás és odafigyelés ellenére a sokat próbált állat végül kimúlt.

A Nyíregyházi Járásbíróság ítélete nem jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top