Aktuális

Enyhítésért fellebbezett a brutális pécsi rabló

Kitépte a táskát egy idős nő kezéből az a férfi, akit négy év fegyházbüntetésre ítélt a Pécsi Járásbíróság. A döntés nem jogerős, mert a vádlott védője enyhítésért fellebbezett.

A napokban mondta ki a bűnösségét a Pécsi Járásbíróság annak a férfinak, aki idén februárban kitépte egy idős, beteg asszony kezéből a táskáját, majd elmenekült a 15 ezer forintot rejtő retiküllel.

A vádirat szerint a fiatal rabló Pécs egyik utcáján figyelt fel a lakása felé tartó idős nőre, aki térdízületi problémái miatt lassan haladt. A férfi megvárta, míg a nő a ház ajtaja elé ér, majd megragadta a kezében tartott retiküljét, amit kitépett az áldozat kezéből. A beteg asszony a földre esett, a férfi pedig elszaladt a táskával.

A rablót csak a pénz érdekelte, a nő személyes iratait és a táskát még az utcában eldobta.

A bíróság K. M. vádlottat a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására, idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt 4 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte. 

Mivel a vádlott védője fellebbezett, az ítélet nem jogerős, az eljárás másodfokon folytatódik majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top