Aktuális

Ez történik ma, Rúzsa Magdi szülinapján

Budapesten kedden reggel 07:09-kor kel fel a Nap, és 15:52-kor nyugszik. Rúzsa Magdi szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2017. XI. 28

Ezen a napon:

1520-ban Ferdinand Magellan portugál hajós elsőként éri el a Csendes-óceánt, áthajózva az azóta róla elnevezett tengerszoroson (Dél-Amerikát megkerülve). 1887-ben megnyílik Budapest első villamosvonala a Nyugati pályaudvar és a Király utca között, ezzel Magyarországon is megjelenik a villamosított közúti vasút. 1985-ben Rúzsa Magdi születésnapja. 1994-ben Norvégia lakossága, népszavazás keretében, nemet mond az Európai Uniós tagságra.

A nap mottója:

Gyerekkorom óta úgy érzem, léteznek valamilyen játékszabályok, valamiféle közös tudáskincs, amelynek a valóságos emberek birtokában vannak, de velem elfelejtették megosztani ezt a tudást, vagy nem figyeltem oda, amikor kellett volna, esetleg merő rosszindulatból elhallgatták őket előttem. Így aztán máig sem tudom, hol húzódnak azok a láthatatlan határvonalak, amelyeket nem szabad átlépnem, mert ha mégis, akkor menthetetlenül lelepleződöm: a „valóságos” emberek társadalma mindörökre kivet magából.

Rakovszky Zsuzsa

Névnap:

November huszonnyolcadika Stefánia, Dezdemóna, Jakab, Jákó, Jákob, Jakus, Stefi, Szókratész, Terensz, Terestyén és Trisztán napja.           

November huszonnyolcadikán született:

Sára Sándor filmrendező, Ann Nicole Smith színésznő, Rúzsa Magdi énekesnő

Időjárás:

Kezdetben több órára kisüt a nap, majd nyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely késő délután, este északnyugaton meg is vastagszik. Csapadék nem várható. A Dunántúlon megélénkül a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top