Aktuális

Egy hónapra házi őrizetbe került az olasz vadász, aki lelőtte a társát

A Komáromi Járásbíróság egy hónapra házi őrizetbe helyezte azt az olaszt vadászt, aki pénteken este a fegyveréből leadott lövéssel halálosan megsebesítette Bakonysárkány és Aka között olasz vadásztársát – közölte az MTI-vel a Tatabányai Törvényszék sajtószóvivője.

Jakabovits Péter hétfői tájékoztatása szerint a férfi magyar barátjával a tervezettnél korábban lejött a magaslesről, fegyverét viszont tűzkész állapotban hagyta. A földön megbotlott, és puskája elsült. A lövés a tőle 90 méterre lévő olasz vadásztársát találta el, aki jó barátja volt. Az áldozat súlyos tüdősérülése miatt még a helyszínen életét vesztette.

A járásbíróság az elkövetőt egy hónapra házi őrizetbe helyezte, mivel tartani lehet a szökés és elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélyétől. A házi őrizetre Magyarországon kerül sor, mert a gyanúsítottnak háza van itt, és egy bejegyzett gazdasági társaság ügyvezetője. A vadász anyagi és családi viszonyai rendezettek – ismertette a sajtószóvivő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top