Aktuális

Tökéletes élete volt az Instagramon – öngyilkos lett a 18 éves lány

Két nappal halála előtt a 18 éves Zeynep Pattie még látszólag boldogan szelfizett. Szülei azért osztják meg tragédiájukat, hogy mással mindez ne fordulhasson elő.

„Fogalmunk se volt arról, mi zajlik a lelkében” – idézi a Metro brit bulvárlap a 18 éves Zeynep Pattie gyászoló szüleit. „Mindenki előtt sikerrel titkolta depresszióját – tették hozzá, majd elárulták, azért hozták nyilvánosságra a lányukkal történteket, mert szeretnék, ha mások okulnának belőle. „Még, ha a közösségi oldalán tökéletesnek tűnik is számodra valaki más élete, gondolj arra, hogy ő is küzdhet a démonaival.”

depresszió, öngyilkosság

Kép forrása: metro.co.uk

Zeyneppel ugyanis ez történt. A fiatal lány, aki rendszeresen frissítette Instagram-oldalát, a képei tanúsága szerint tökéletesen boldog életet élt. Két nappal a halála előtt még látszólag boldogan szelfizett új frizurájával. Alig 48 órával később a súlyosan depressziós kamasz a vonat elé vetette magát. A kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni.

Legvadabb rémálmunkban sem gondoltuk volna, hogy a lányunk ilyesmire képes lehet. Tökéletesen boldognak tűnt” – mondja Zeynep édesanyja, aki meg van győződve arról, hogy lánya halálában annak is része volt, hogy rájött, a valós élete teljesen más, mint amit a közösségi médiában mutat, ennek ellenére ezt a logikát nem alkalmazta akkor, mikor mások képeit, online életét nézte.

Depressziós volt, de még csak nem is sejtettük. Néma gyilkos ez a betegség, és most azért beszélünk erről, hogy mások jobban figyeljenek szeretteikre.”

Ha Te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top