Aktuális

Több tucatnyi daru esett áldozatul a kiskunsági ködnek

Szombat hajnalban közel két tucatnyi darutetem hevert szanaszét a szegedi Fehér-tó körül. A sűrű köd okozhatta vesztüket.

A darvak pusztulásáról Bilek Ferenc természetvédő írt először Facebook-oldalán. A férfi a darutetemekről készült fotók mellé azt írta: „Csak a mai ködös hajnalon 22 darutetem hevert szanaszét a szegedi Fehér-tó körül. Néhány összezúzott testű madárban még volt élet, ők jelenleg a Szegedi Vadasparkban lábadoznak.”

Később az üggyel kapcsolatban megszólalt a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága is, közösségi oldalukon azt írták, a rendkívül sűrű köd miatt a tóra éjszakázni behúzó darvak közül sajnos több tucat madár az épületeknek és a légvezetékeknek ütközött. Arra kérték a környéken és a környező településeken lakókat, hogy ha sérült, de még életben lévő madarat találnak, értesítsék az Igazgatóságot a +36 30 555 6171-es számon.

Az elektromos vezetékek miatt rengeteg madár pusztul el országszerte. Mint arról korábban itt írtunk, többek között Zokni, a kézből etetett dömösi gólyafióka halálát is áramütés okozta még májusban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top