Aktuális

Több halott és tucatnyi sérült egy szolnoki balesetben

A hatalmas ködben egy autóbusz és egy kisbusz ütközött össze.

Hárman a helyszínen életüket vesztették, nyolcan könnyebben, négyen pedig súlyosan megsérültek szombat reggel, amikor Szolnokon halálos buszbaleset történt.

MTI Fotó: Mészáros János

A nagy ködben egy kisbusz és egy nagyobb autóbusz ütközött össze nem sokkal háromnegyed hat előtt a 4-es út 99. kilométerénél, a Szent István hídnál – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője, S. Tóth Anikó. Elmondta: a karambolban a kisbusz utasai közül hárman meghaltak, két elhunytat a szolnoki tűzoltók feszítővágóval emeltek ki a járműből.

Az első információk szerint nyolcan könnyebben, négyen súlyosan megsérültek. Kardos József, a megyei mentőszolgálat vezetője az MTI-nek megerősítette, hogy tíznél többen sérültek meg a balesetben.

A Ford Transit előzés közben frontálisan ütközött össze a nagyobb busszal, amelybe aztán hátulról belecsapódott egy személygépkocsi. Utóbbiban senki nem sérült meg – közölte Szabó Zita, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A balesetet szenvedett kisbusz román, a nagyobb jármű magyar rendszámú – jelentette az MTI munkatársa a helyszínről. A rendőrök az érintett útszakaszt lezárták, a helyszínelés alatt forgalomirányításra és terelésre kell számítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top