Aktuális

Megbocsátott az apa a férfinak, aki kirabolta és megölte fiát

Még a gyilkossági ügyben eljáró bírónő is elsírta magát a gyászoló apát hallgatva. Nem csodáljuk.

Röviddel azelőtt, hogy a bíróság 31 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte volna, Trey Alexander Relforddal valami olyasmi történt, amit csak kevés hozzá hasonló bűnelkövető él át: Treynek ugyanis megbocsátott annak a férfinak az édesapja, akit két évvel korábban, 2015-ben halálra késelt – írja a Lexington Herald Leader.

A nyomozás során kiderült, hogy Trey és két ismerőse, akik ellen a bíróság nem indított eljárást, több pizzafutárt is követtek, így választották ki Salahuddin Jitmoundot, akit az este folyamán Trey meg is ölt. A muszlim pizzafutár halála megrázta a Lexingtonban élőket: attól rettegtek, hogy Salahuddin gyűlöletbűncselekmény áldozata lett.

Végül a bíróság erre nem talált bizonyítékot, de a hatóságoknak sokáig az is gondot jelentett, hogy vallomásra bírják a gyilkosság elkövetőjét, Treyt. A fiatalember csak annyit vallott be a nyomozóknak, hogy barátaival követték a pizzafutárt, akit az este folyamán valaki késsel halálosan megsebesített.

Az ítélethozatal előtt a bíróság különleges meghallgatást tartott, ahol megszólalt Salahuddin édesapja, Abdul-Munim Sombat Jitmoud is. A férfi a tárgyalóterem legnagyobb meglepetésére azt mondta Treynek, hogy megbocsát neki halott fia és felesége nevében. „Az Iszlám egyik legnagyobb ajándéka a megbocsátás képessége” – mondta az édesapa, majd hozzátette: nem haragszik Treyre.

Nem haragszom rád. Sem az ördögre. Igaz, őt teszem felelőssé azért, hogy félrevezetett téged, és rávett arra, hogy ilyen szörnyű bűnt kövess el.” Az apa szavai mindenkit nagyon megérintettek a teremben: még az ügyben eljáró bíró is elsírta magát, majd az apa felszólalása után szünetet rendelt el. Íme a megható jelenetsor videón:

Bár áldozata családja megbocsátott neki, a büntetést nem kerülhette el Trey Relford, aki maga is sírt áldozata édesapjának szavait hallva. 31 év letöltendő börtönbüntetést kapott, és csak annak köszönheti, hogy elkerülte a halálbüntetést, hogy végül beismerte szörnyű tettét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top