Aktuális

Szökni próbált, kiugrott a váci fogoly az ablakon

A Váci Járásbíróság zárt ülésén akarták meghallgatni azt az embert, akit hajléktalan társa felgyújtásával gyanúsítanak. Az előzetesben lévő férfit a rendőrök kísérték a bíróságra, a gyanúsítottnak mégis sikerült valahogy egérutat nyernie, és kiugrott az épület ablakán. A szökése végül meghiúsult.

November 23. napján rendőrök kísérték K. Cs. gyanúsítottat a Váci Járásbíróság nyomozási bírója elé. A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel megalapozottan gyanúsítják hajléktalan társa felgyújtásával.

A 12 órára kitűzött zárt ülést megelőzően a gyanúsított kikéredzkedett az első emeleti mosdóba, ahol azonban kiugrott az ablakon. A férfi az ugrás következtében lábszártörést szenvedett, így nem jutott messzire. A szökést követően a gyanúsítottat a mentők a váci kórházba szállították – áll a hivatalos közleményben.

Az esetleges előzetes letartóztatás tárgyában tartandó ülést a bíróság 72 órán belül a helyszínen, vagyis a váci kórházban, az ügyész jelenlétében tartja meg.

Címlap: MTI Fotó/H. Szabó Sándor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top