Aktuális

Argentin tengeralattjáró: találtak valamit, de fogytán az idő

Egy azonosítatlan tárgyat talált az amerikai haditengerészet azon a területen, ahol nagy erőkkel folyik a keresés az eltűnt argentin tengeralattjáró után.

Az amerikai haditengerészeti flotta egyik repülője felfedezett egy azonosítatlan tárgyat a tenger azon területén, ahol rendíthetetlenül kutatnak az eltűnt argentin tengeralattjáró, a San Juan után – jelentette a Reuters.

Miután a repülőről észlelték a tárgyat, a gépnek vissza kellett térnie a bázisra.

Az argentin haditengerészet által közreadott archív képen a német gyártmányú San Juan argentin tengeralattjáró Buenos Airesben (MTI/EPA/Argentin haditengerészet)

A múlt hét szerdán eltűnt, 66 méter hosszú tengeralattjáró 44 fős legénységének ezekben az órákban fogyhat el az oxigénje, ezért a mentési hadművelet kritikus szakaszba ért.

A keresésben jelenleg 4000 ember vesz részt, akik egy franciaországnyi területen igyekeznek megtalálni az elveszett tengeralattjárót. A kutatásban Argentína mellett részt vesz Brazília, Chile, az Egyesült Államok, Franciaország és Nagy-Britannia is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top