Aktuális

Szexuális zaklatás miatt függesztették fel a New York Times fehér házi tudósítóját

A New York Times napilap hétfőn felfüggesztette megbízatásából fehér házi tudósítóját szexuális zaklatás vádja miatt.

A lap vezetősége Glenn Thrush tudósítót azonnal hatállyal felmentette a munkavégzés alól, és megindította a vizsgálatot ellene. A Vox című hírportál ugyanis hétfőn azt jelentette: négy nő azzal vádolta meg a tudósítót, hogy szexuálisan zaklatta őket, amikor még pályakezdő újságírók voltak. 

Thrush beismerően nyilatkozott, de hangsúlyozta: valamennyi esetben közös megegyezésről volt szó, azaz a nők beleegyezésével történt minden.  A Vox cikkét jegyző Laura McGann, a vádlók egyike leírta, hogy egy washingtoni kávézóban beszélgetett az újságíróval, amikor az megfogta a csípőjét és csókolgatni kezdte, mire ő elhagyta a kávézót. Ez a 2000-es évek elején történt, amikor mindketten a Politico című lapnál dolgoztak.

Glenn Thrush a Fehér Házban (fotó: Olivier Douliery/Consolidated/dpa)

Glenn Thrush a Fehér Házban (fotó: Olivier Douliery/Consolidated/dpa)

 

A három másik vádló szintén a Politico újságírója volt. Egyikük, akit a cikk nem nevez meg, arról beszélt, hogy alaposan kapatos állapotban a lakására hívta fel a férfit, de már csak arra emlékszik, hogy nem sok ruha volt rajta, amikor Glenn Thrush távozott. A New York Times közleményt adott ki, amelyben leszögezte: a Thrush ellen felhozott vádak „nagyon aggasztóak, és nincsenek összhangban a New York Times értékrendjével”. A kommüniké hangsúlyozta, hogy minden részletében kivizsgálják az ügyet, de amíg ez le nem zajlik, addig az újságírót felfüggesztik állásából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top