nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Ezzel kedveskedik a hétvégi bulizóknak a BKK

Ezzel kedveskedik a hétvégi bulizóknak a BKK

Az éjszaki élet egyre mozgalmasabb Budapesten, és több a turista is – ezzel indokolta a közlekedési társaság, hogy tovább járnak majd a metrók.
NLCafé
f Ajánlom

Decembertől a pénteki és szombati éjszakákon a szokásosnál egy órával tovább, éjjel fél egyig közlekednek a metrószerelvények az M2-es és az M4-es vonalon – közölte a BKK.

Így a belvárosi állomásokról körülbelül fél egykor indulnak az utolsó szerelvények az M2-es vonalon a Déli pályaudvar, illetve az Örs vezér tere, valamint az M4-es vonalon a Keleti pályaudvar, illetve Kelenföld vasútállomás felé. Új menetrendjük szerint a metrók az éjszakai üzemben egységesen 10-10 percenként közlekednek majd mindkét vonalon.

A közlekedési vállalat így indokolta a változtatást: Budapestnek egyre mozgalmasabb az éjszakai élete, az elmúlt években pedig a fővárosba látogató turisták száma is emelkedett. Ezért egyre többen használják a késő esti közösségi közlekedési járatokat, valamint az éjszakai buszokat.

A metró üzemidejének bővítése nincs hatással a többi éjszakai járat közlekedésére, így azok – például a az éjjel-nappal a Nagykörutat járó 6-os villamos és a buszok – menetrendje nem változik.

Megosztás Facebookon