Aktuális

Hózápor és +15 fok is lesz a jövő héten

Változékony idő várható a jövő héten: többször is kisüthet a nap, de többfelé várható eső, havas eső, akár hózápor is, emellett a szél is erős lehet. A leghidegebb órákban többfelé lesznek mínuszok, s helyenként napközben is 5 fok alatti maximumok várhatók, de többfelé 10 foknál is melegebb lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint hétfő hajnalig észak, északnyugat felől több hullámban várható záporos, vegyes csapadék. Az eső mellett havas eső, jég- vagy hódara, illetve hó is előfordulhat. Síkvidéken is előfordulhat havazás, míg a magasabban fekvő (300-350 méter feletti) helyeken akár 4 centiméternyi hó is lehullhat, amely hosszabb-rövidebb ideig meg is maradhat.

A Kiderül előrejelzése szerint hétfőn felhőátvonulásokra, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, de helyenként futó záporeső, hózápor kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél az Észak-Dunántúl, a főváros és a Dél-Alföld térségében többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +3 és -5 fok között alakul, a szélcsendes, derült délnyugati, illetve északkeleti tájakon lesz a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúl délnyugati harmadán szakadozhat fel időnként kissé a felhőzet. Többfelé várható eső, hajnalban, reggel a Budapest–Debrecen vonaltól északkeletre havas eső, hó is. Napközben vegyes halmazállapotú csapadék még az Északi-középhegység térségében lehet. A délnyugati, nyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul, de a nyugtai, délnyugati határvidéken 10, 11 fok is lehet.

Szerdán napközben nyugat, délnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és megszűnik a csapadék, több helyen kisüt a nap. Erősebben felhős körzetek még északkeleten lehetnek. A nyugati, délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 13, az északkeleti felhős részeken 4 és 7 fok között valószínű.

A hét további napjainak időjárás-előrejelzéséért kattints a Kiderülre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top