Aktuális

Ez történik ma, Meg Ryan szülinapján

Budapesten vasárnap reggel 06:52-kor kel fel a Nap és 16:03-kor nyugszik. Meg Ryan szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 19.

Ezen a napon:

1608-ban a Szent Koronával magyar királlyá koronázzák II. Mátyást, a koronázási szertartáskor a drapérián először szerepelnek a piros-fehér-zöld színek. 1900-ban elindulnak Budapest utcáin első gyűjtőútjukra a Posta által forgalomba állított, automobiloknak nevezett járművek (valójában háromkerekű motoros levélgyűjtő triciklik). 1961-ben Meg Ryan szülinapja. 2004-ben pusztító orkán mér csapást a Magas-Tátra fenyveseire.

Meg Ryan

Meg Ryan, amerikai színésznő

A nap mottója:

Az ember erősebb, mint a sors, s mindent ki lehet bírni, ha jó a lelkiismeretünk.

Márai Sándor

Névnap:

November tizenkilencedike Erzsébet, Abda, Abdéel, Abdi, Barlám, Béta, Betsabé, Bodor, Csöre, Ilze, Lizavéta, Lizett,  Örzse, Szavéta, Véta és Zobor napja.               

November tizenkilencedikén született:

Indira Gandhi politikus, Jodie Foster színésznő, Larry King műsorvezető, Meg Ryan színésznő

Időjárás:

Gyengén és erősebben felhős időszakok és területek egyaránt lesznek. Szórványosan előfordul zápor, elsősorban a hegyekben havas eső zápor, illetve hózápor is lehet. A nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top