Aktuális

Ez történik ma, Owen Wilson szülinapján

Budapesten szombat reggel 06:51-kor kel fel a Nap, és 16:04-kor nyugszik. Owen Wilson szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2017. XI. 18.

Ezen a napon:

1820-ban Nathaniel B. Palmer felfedezi az utolsó kontinenst, az Antarktiszt. 1865-ben a Kolozsváron megtartott országgyűlés deklarálja Erdély unióját Magyarországgal. 1968-ban Owen Wilson szülinapja. 1991-ben a szerbek által augusztus 26-a óta ostromolt Vukovárt horvát és magyar védői feladják.

Owen Wilson

Owen Wilson

A nap mottója:

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a „madárka tolla se hull ki” az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor

Névnap:  

November tizennyolcadika Jenő, Csende, Csendike, Jolán, Jónás, Noé, Odiló, Odó, Ottó, Péter, Pető, Román napja. 

November tizennyolcadikán született:

Alan Shepard, az első amerikai űrhajós, Owen Wilson színész, Kirk Hammett gitáros.

Időjárás:

Kezdetben borult lesz az ég, majd délelőtt helyenként a Dunántúlon, délután már nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, estére már csak a Tiszántúlon marad több a felhő. Eleinte többfelé, délután elszórtan, délen és keleten valószínű eső. Az északnyugati, északi szél időnként a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 10 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top