Aktuális

A testkamera vette föl, ahogy a rendőr kokaint rejt a gyanúsított tárcájába

Ronald Shieldset áprilisban fogták el Los Angelesben, cserbenhagyással, fegyver- és kábítószer-birtoklással vádolják. A rendőrök azt állították vallomásaikban, hogy Shields bal zsebében, a pénztárcájában találták a kokaint.

Most kiszivárgott az intézkedő Gaxiola rendőr testkamerás felvétele. Ezen az látszik, hogy a pénztárcában nem volt kokain. Egy zacskó valóban ott hevert a Földön, Gaxiola azt rakta bele a gyanúsított tárcájába, később arról állapították meg, hogy kokain. 

Gaxiola valójában csak a manőver után kapcsolta be a testkameráját, a technológia viszont úgy van kialakítva, hogy hang nélkül a bekapcsolás előtti 30 másodpercet is felveszi. A Los Angeles-i rendőrségen vizsgálatot indítottak az ügyben, közölték, hogy nagyon komolyan veszik az esetet. A Los Angeles-i rendőrök azt állítják, ez az első eset, hogy használták is valamire a két éve alkalmazni kezdett testkamerák által készített felvételeket. (via Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top