Aktuális

Ez történik ma, Kútvölgyi Erzsébet szülinapján

Budapesten kedden reggel 06:45-kor kel fel a Nap, és 16:09-kor nyugszik. Kútvölgyi Erzsébet szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 14.

Ezen a napon:

1922-ben a BBC megkezdi rádióadását. 1956-ban létrejön a Nagy-Budapesti Központi Munkástanács. 1950-ben Kútvölgyi Erzsébet születésnapja. 1972-ben az MSZMP KB ülésén Kádár János keményvonalas beszéde, a reform visszafordítása, a visszarendeződés kezdete. Kádár Moszkva és a „testvérpártok” vezetőinek nyomására feláldozza az „új gazdasági mechanizmust”. 1990-ben a magyar kormány nevében Keresztes K. Sándor környezetvédelmi miniszter aláírja a megállapodást a nagymarosi beruházás osztrák részvételének megszűnéséről. (2,65 milliárd schilling kártérítés-fizetési kötelezettséggel).

Kútvölgyi Erzsébet magyar színésznő

Kútvölgyi Erzsébet magyar színésznő

A nap mottója:

Minden költözés törés.

Lesi Zoltán

Névnap:

November tizennegyedike Aliz, Erzsébet, Huba, Jozafát, Klementina, Vanda, Zdenkó napja.   

November tizennegyedikén született:

Astrid Lindgren írónő, Windsor Károly herceg, Kútvölgyi Erzsébet színésznő, Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter.

Időjárás:

Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd a délelőtti óráktól észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de délen estig borult marad az ég. Elsősorban délen, ott is csökkenő jelleggel várható eső, zápor. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon, és északkeleten viharos széllökések is lesznek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top