Aktuális

Új sikerszakmák: így lehet a legtöbbet keresni a következő években

Már nem az informatikusok és mérnökök keresete emelkedik a legjobban.

Az utóbbi években a mérnökök és az informatikusok bére emelkedett a legnagyobb ütemben Magyarországon, mert a piacnak több szakemberre volt szüksége ezekben az ágazatokban, mint ahányan voltak. Most viszont változhat a trend. A Pénzcentrum írt arról, hogy a következő sikerágazatnak a pénzügyes szakmák számíthatnak majd: a pénzügyi elemző, adószakértő, könyvelő, befektetési tanácsadó.

Lehet majd számolni a pénzt

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat 2016-os adatai szerint egy pénzügyi elemző és befektetési tanácsadó átlagosan bruttó 597 898 forintot keres, az adótanácsadók és adószakértők 544 126 forintot, a kontrollerek átlagos bruttója 482 625 forint, a könyvvizsgálók, könyvelők pedig bruttó 491 089 fizetést kapnak. Ezek országos átlagok, tehát szakterülettől, pozíciótól és a szakmában szerezett tapasztalattól függően ettől jelentősen eltérhetnek a keresetek. A következő 2-3 év folyamán azonban évenkénti 5-10 százalékos emelkedés is elképzelhető az itteni fizetésekben.

Ez elsősorban a külföldi multik igényeivel magyarázható, ezek a cégek magas szintű angolnyelv-tudásért és szakmai tudásért cserébe versenyképes fizetéseket biztosítanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top