Aktuális

Ez történik ma, Anne Hathaway szülinapján

Budapesten vasárnap reggel 06:42-kor kel fel a Nap, és 16:10-kor nyugszik. Anne Hathaway szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 12.

Ezen a napon:

1944-ben a 4. Ukrán Front Katonai Tanácsa kiadja a 0036-os, szigorúan titkos parancsát, ennek alapján elhurcolják Kárpátaljáról a 18-50 év közötti magyar és német férfiakat hadifogolyként „málenkij robotra” szovjetunióbeli lágerekbe.  1974-ben súlyos bányaszerencsétlenség történik Komlón, a Zobák-aknában: 7 bányász veszti életét. 1982-ben Anne Hathaway színésznő szülinapja.

A nap mottója:

Azt hiszem, valóban egyszerűbb az élet, ha képesek vagyunk nevetni még az apróbb bosszúságokon is.

Lois Lowry

Névnap:

November tizenkettedike Jónás, Aba, Abád, Abagta, Abbás, Abod,  Asztrid, Asztrik, Bács, Bacsó, Emil, Hamilkár, Hamilton, Hümér, Keresztély, Keresztes, Krisztián, Levente, Líviusz, Martin, Márton, Renáta, Renátó,  Szilvánusz, Tihamér napja.  

November tizenkettedikén született:

Neil Young énekes, Nagy Bandó András humorista, Anne Hathaway színésznő, Michael Ende író.

Időjárás:

Mindenütt beborul az ég, sokfelé valószínű eső. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top