Aktuális

Leomlott egy orosz panel sarka – több halott

Eddig négy halálos áldozatot találtak a a nyugat-oroszországi Izsevszk városában, ahol leomlott egy nyolcemeletes panelház sarokrésze.

Csütörtökön – feltehetően gázrobbanás miatt – leomlott egy nyolcemeletes panelház sarokrésze csütörtökön a nyugat-oroszországi Izsevszk városában, a romok alól eddig négy halálos áldozatot emeltek ki – jelentette az Interfax orosz hírügynökség.

A megsemmisült nyolc lakásban a RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint összesen 28 ember lakott. A legfrissebb információk szerint négy ember vesztette életét a szerencsétlenségben, négyen pedig megsérültek.

A helyszínen több mint négyszázan vesznek részt a mentési munkálatokban, és több mint száz munkagépet mozgósítottak. A hatóságok szerint félő, hogy a romok alatt további áldozatokat találnak.

Elővigyázatosságból a megsérült panelház összes lakóját evakuálták. Szemtanúk és a szerencsétlenségről készített felvételek szerint a lakórész kártyavár módjára, másodpercek alatt omlott össze.

Izsevszk Oroszország európai részén, az Uráltól nyugatra található, Udmurtföld fővárosa. Nehézipari és hadiipari központ. Tatabánya testvérvárosa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top