Aktuális

Sírva mondott fel a fiatal pedagógus

Nem bírt el egyetlen osztállyal egy frissen végzett tanár az Egyesült Királyságban, ezért sírva felmondott. Azt állítja, az egyetemen nem készítették fel őket a valódi munkára.

Videóbejegyzésben meséli el a 22 éves Eddie Ledsham azt, hogy miért hagyta ott első munkahelyét, egy általános iskolát. Mint mondja, túl kemény érzelmi és pszichológiai kihívás volt neki nyolcéves gyermekeket tanítani, nehezen bírta az állandó túlórázást, és sírt is az irreális elvárások miatt.

A fiatal tanár évfolyamában csak egyetlen osztály volt, így nehezen tudta megbeszélni ötleteit más tanárokkal, az órákra pedig egyedül kellett felkészülnie. Tanártársaival ebédidőben sem tudott beszélni, mert míg a többiek ebédeltek, addig Eddie dolgozott. A pályakezdő pedagógus mindennap reggel fél hatkor kelt, és este fél hétig rendszerint nem is ért haza, viszont az iskolát általában ő hagyta el utoljára.

A leterheltség odáig fokozódott, hogy a fiatal tanár felmondott – írja a Metro.

Angliában a tanárok fizetésemelést szeretnének, és figyelmeztetnek a kialakuló létszámhiányra is, mert Eddie-hez hasonlóan, sokan hagyják ott a pályát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top