Aktuális

Durván drágult a kötelező biztosítás, de lehet olcsóbbat találni

Egy átlagos autó esetében 5 ezer forint díjemelkedéssel kell számolni. Viszont a díjukat ellenőrző autósoknak több mint a fele talált jobb ajánlatot.

Az egymillió év végi biztosítóváltással érintett autós közel 10 százaléka ellenőrizte kötelező biztosításának díját hétfő reggelig az internetes kalkulátoron. Az autósok rekordmértékű, 27 százalékos díjemelkedéssel találkoztak díjszámításaik során. A kalkuláló autósoknak valamivel több mint fele talált magának kedvezőbb díjat – írja a Napi.hu a Biztosítás.hu közleménye alapján.

Az autósok 20 ezer forint fölötti díjajánlattal találkoznak majd a kampányban, ennyit ajánlanak majd ügyfeleiknek a biztosítók. Ez jókora emelkedés a tavalyi árakhoz képest, akkor ugyanis a váltók átlagos díja 15 800 forint körül alakult.

A jó hír az, hogy a drágulás ellenére nagyobb eséllyel találnak kedvezőbb ajánlatot az autósok a jelenleginél. Így a díjuk 17 900 forintra mérséklődhet átlagosan. Az online alkuszcég szerint ugyanis folytatódik az elmúlt évek díjemelkedési trendje, de idén megint nagyobbak a biztosítók közötti árkülönbségek.

A szakportál szerint érdemes odafigyelni a biztosítóválasztásra, mert ha nem teszünk semmit, akkor az átlagos jármű-kategóriában 5 ezer forint díjemelkedéssel kell számolnunk, nagyobb autóknál pedig 10 ezer forinttal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top